ποταμός "Καίρατος" στην Κνωσό

ΚΝΩΣΟΣ ΚΡΗΤΗ - kairatos river - KNOSSOS CRETE

 

 

ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

ΠΛΕΥΡΑ Α - ΟΜΑΔΑ 14

 

Έχω πολλές φορές αναφερθεί στο κρυφό κείμενο το οποίο είναι γραμμένο πάνω στις εικόνες του Δίσκου της Φαιστού , με ένα αλφάβητο το οποίο έχει ως βάση αυτό των κωδίκων της Γόρτυνας και τιμητικά οι ορφικοί ιερείς που έγραψαν το κείμενο , χρησιμοποίησαν μερικά  γράμματα από τα  έχοντα μικρή διαφορά αλφάβητα  των πόλεων του νότιου Αιγαίου στις οποίες άκμαζε ο Ορφισμός. Έχω γράψει ότι αυτά που φαίνονται στο Δίσκο , πρέπει να ερμηνευθούνε και όχι να διαβαστούν. Δεν υπάρχει φανερή γραφή στο Δίσκο. Κάθε ομάδα εικόνων αναφέρεται σε κάποιο από τα ήθη και τα έθιμα των Φαιστίων , όπως και στην ιστορία τους. Επίσης έχω γράψει ότι πάρα τα χιλιάδες βιβλία που έχω διαβάσει δεν έχω καταφέρει να ερμηνεύσω (γιατί δεν έχω τις γνώσεις), πάνω από 2 ομάδες εικόνων. Η αλήθεια είναι ότι δεν αφιέρωσα χρόνο στην ερμηνεία , αφού ικανοποιήθηκα με την ανάγνωση, την μετάφραση και τις πληροφορίες που έδωσε το κρυφό κείμενο. Για πρώτη φορά θα αναφέρω εδώ την ερμηνεία μιας ομάδας εκ των εικόνων του Δίσκου της Φαιστού. Στην 14 ομάδα της Α πλευράς (όχι με τον χαρακτηρισμό Εβανς. Το ανάποδο είναι), γίνεται η αναφορά στα <<Εκδύσια>>. Τα εκδύσια  πέραν του συσχετισμού με τον μύθο του Λευκίππου και την Φυτία Λητώ,  ήταν μια τελετουργική γιορτή , σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες, κατά τις οποίες οι έφηβοι των κρητικών αγελών ονομάζονται εκδυόμενοι, η γιορτή συνδεόταν και με την μετάβαση των νέων από την παιδική στην ανδρική ηλικία. Κατ αυτήν οι έφηβοι άφηναν τα παιδικά ρούχα τους και αφού εκπαιδευόταν από τους γηραιότερους, συνήθως στο σπήλαιο  Καμαρών .  έπαιρναν τα όπλα και γινόταν πολίτες, ικανοί να συμμετάσχουν και στα πολιτικά δρώμενα της πόλεως. Συγχρόνως έπρεπε και να παντρευτούν. Τούτο πάει να πει (και όχι σημαίνει) ότι τα εκδυσια συνδεόταν με την μύηση των εφήβων και την μεταπήδηση τους στο σώμα  των τέλειων πολιτών.  Βλέπουμε λοιπόν στην ομάδα αυτήν των εικόνων, τον νέο, το ένδυμα που αποβάλει , το σπήλαιο στο οποίο γίνεται η εκπαίδευση και στο τέλος η μορφή του, ως πολίτης  και άνδρας πλέον. Να σημειώσω ότι εδώ , σε αυτήν την ομάδα , διαβαζομε στο κρυφό κείμενο την λέξη -ΟΤΑΝ. Πιστεύω να έδωσα εδώ το έναυσμα και τον σωστό τρόπο ερμηνείας που θα πρέπει να ακολουθησει κάποιος για μια σωστή ερμηνεία των ομάδων που αποτελούνται από τις εικόνες στο Δίσκο της Φαιστού.(Χθές άνοιξα ένα φάκελο μετά από 17 χρόνια και είδα οτι έχω κάνει ερμηνεία στο 90% των ομάδων, των εικόνων στο Δίσκο της Φαιστου. Επέβαλλα όμως από τότε στο εαυτό μου να το ξεχάσει, διότι έπρεπε να διαθέσω αρκετό χρόνο για την ανάλυση κάθε ερμηνείας. Θα επανέλθω σύντομα στον φάκελο).

Από τις 23/3/2014 έως και 4/4/2014, και μετά από 80.000 επιγραφές κρητικών ιερογλυφικών, που διάβασα και μετάφρασα, μπόρεσα να διαβάσω και όλες τις ομάδες των εικόνων του Δίσκου της Φαιστού. Όλες είναι ανεξάρτητες και περιέχουν εικόνες, και κρητικά ιερογλυφικά, η κάθε μιά. Όλος ο Δίσκος, σαν εικόνες,  είναι οδηγία εκπαίδευσης των νέων και τι πρέπει να κάνουν σαν πολίτες. Οι περισσότερες οδηγίες αφορούν θρησκευτικά καθήκοντα. Έχω αυτά , προς το παρόν στον προσωπικό μου λογαριασμό στο https://www.facebook.com/antonis.thomas.vassilakis/about   και στην ομάδα μου Αιγαιακες γραφές , στο  https://www.facebook.com/groups/AegeanScriptures/

 Αντώνης Βασιλάκης του Θωμά
Αναγνώστης, μεταφραστής, Πελασγικών, μινωικών γραφών και του Δίσκου της Φαιστού στο κρυφό και φανερό κείμενο. Ρωμαϊκές επιγραφές σε νομίσματα. Επιγραφές Κυπρομινωικής Γραμμικής γραφής και Κυπρομινωικών ιερογλυφικών..
Βλυχιά Κνωσού
Όχι αρχαιολόγος.
(Γράφω όχι αρχαιολόγος, διότι το <<αρχαιολόγος>> καλύπτει μόνο το 1/100 , των γνώσεων που χρειάζονται , για την δουλειά που κάνω, στην ανάγνωση και μετάφραση, των επιγραφών Γραμμικής Α, και κρητικών (ελληνικών) ιερογλυφικών).

 

 

 

 

horizontal rule

Questions or problems regarding this web site should be directed to [kairatos@kairatos.com.gr].
Copyright © 2000-2014[kairatos.com.gr][ANTONIS THOMAS VASILAKIS]. All rights reserved.
Last modified: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 01:01 πμ.

Για να ακούτε και την μουσική σε όσες σελίδες υπάρχει χρησιμοποιήστε Microsoft  internet explorer

Αν υπάρχει πρόβλημα στη σελίδα ενημερώστε με. kairatos@kairatos.com.gr