Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης

Σε πέντε κατηγορίες δικαιούχων θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα κλιμακωθεί από 30.000 δρχ. μέχρι 50.000 δρχ. ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που κατοικεί ο δικαιούχος.

Αυτό προκύπτει από την τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, η οποία ορίζει τις περιοχές οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε καθεμία από τρεις γεωγραφικές ζώνες της χώρας, με βάση τις οποίες θα καθορισθεί το ύψος του επιδόματος.

Οι δικαιούχοι είναι:

* Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

* Οι πάσης φύσεως συνταξιούχοι στους οποίους καταβάλλεται το ΕΚΑΣ.

* Οι πρώην δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων στους οποίους καταβάλλεται χορηγία έως 100.000 δρχ.

* Οι μακροχρόνια άνεργοι.

* Οι χαμηλόμισθοι που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό.

Ειδικότερα:

Στην Α' ζώνη, οι κάτοικοι της οποίας θα πάρουν επίδομα ύψους 30.000 δρχ., περιλαμβάνονται οι Νομοί: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Στη Β' ζώνη, όπου το επίδομα καθορίζεται σε 40.000 δρχ., περιλαμβάνονται οι Νομοί: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κερκύρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Πειραιώς, Φθιώτιδος και Φωκίδος.

Στην Γ' ζώνη, όπου το επίδομα θα είναι 50.000 δρχ., περιλαμβάνονται οι Νομοί: Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής.

Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η δεύτερη με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου. Σημειώνεται πάντως ότι στους χαμηλόμισθους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μία δόση, μέσα στον Μάρτιο.

 


1on.gif (2742 bytes)