Φορολογικός ΟΔΗΓΟΣ

Τα μυστικά για να γλιτώσετε φόρους

Βρείτε μόνοι σας πόσο φόρο θα πληρώσετε

Πώς «χτυπά» η Εφορία με τα τεκμήρια και το πόθεν έσχες

Οι παγίδες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η φορολογία εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών


Η ώρα της Εφορίας πλησιάζει. Οι φάκελοι με τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων άρχισαν να ταχυδρομούνται και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ταχυδρομηθεί σε όλους.

Οι προθεσμίες θα αρχίσουν σε λίγο να τρέχουν. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους από 3 μέχρι 31 Μαΐου. Για τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α' ή Β' κατηγορίας οι σχετικές προθεσμίες είναι από 1 μέχρι 15 Μαρτίου.

Από φέτος δεν χρειάζεται να συνυποβάλετε με τη δήλωσή σας τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών (αποδείξεις για αγορά ρούχων, παπουτσιών, κ.λπ. μέχρι 1.000.000 δρχ.). Προσέξτε όμως γιατί πρέπει να φυλάξετε τις αποδείξεις μέχρι το τέλος του έτους 2006, για να τις δείξετε στον φορολογικό έλεγχο, όταν θα σας τις ζητήσει.

Ακόμη από φέτος δίνεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσω του Διαδικτύου.

«ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύουν σήμερα έναν πλήρη οδηγό με αναλυτικές οδηγίες, πίνακες, παραδείγματα και άλλες πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τη σωστή συμπλήρωση των δηλώσεων. Τα λάθη τα πληρώνουμε στην Εφορία με περισσότερους φόρους.

Προσοχή, λοιπόν, στα δικαιολογητικά που μειώνουν τον λογαριασμό, στα τεκμήρια και το πόθεν έσχες.

 


ΤΑ ΝΕΑ , 15-02-2001 , Σελ.: N81
Κωδικός άρθρου: A16970N811